16:00

Ludvika FK

Referat: Bullermyrens IK - Ludvika FK

En förväntat tuff match mot duktiga Ludvika. Turligt nog för oss saknade de ett par spelare som var hemma i Ludvika och spelade med U19-laget. Vi tänkte oss på förhand att ligga lite lägre i våra utgångspositioner och sätta defensiven i första hand.

Nu blev det inte riktigt så. Vi var för ivriga att gå framåt och gick bort oss gång på gång. Mycket slarv när vi hade boll gjorde också att vi fick omställningar mot oss hela tiden istället för att ligga rätt i positionsspelet. Markeringsspelet de första 20 minuterna var också under all kritik. Med andra ord, det var inte mycket som fungerade. Med mycket tur och hjälp av målramen vid ett par tillfällen lyckades vi ändå undvika att släppa in något mål.

Men efter ungefär halva första halvlek gjorde vi ett par byten och positionsförändringar och började sakta ta os in i matchen. Vi tog också ledningen efter ca halvtimmen spelad när Mohammed var sist på bollen efter en frispark av Alex från vänsterkanten. Ludvika skulle ändå få retroaktiv utdelning på sitt spelövertag i början av halvleken. 1-1 efter en indianare i samband med vår inspark och 1-2 efter ett inkast från Ludvikas högerkant där vi tappade markeringen i straffområdet.

Vi var ändå positiva i halvlek och kände att vi var på väg att ta över matchen som vi till en början inte alls var med i.

Andra halvleken var vår till största delen. Vi skapade flera chanser till spelmål, men siktet var felinställt. Ludvika skapade inte några mer heta chanser. De långbollar som kom var Hosein tidigt ute på och avvärjde. Kvitteringen för oss kom på en högerhörna från Alex som gick över målvakt och försvarare och Lukas mötte bollen perfekt på volley på bortre stolpen med en halvtimme kvar att spela.

Som matchen hade utvecklat sig hade vi varit nöjda med en poäng, men vi fick med oss alla tre. Detta sedan en högerhörna från Alex studsat förbi spelarna vid första stolpen och Mohammed kom perfekt mitt framför målet och kunde trycka in bollen i mål. Jubel såklart och lite nervositet de sista fem minuterna innan segern var klar.

Första 3-poängaren för året i serien och inte helt orättvist även om Ludvika var klart bättre än oss de första 20 minuterna av matchen. Vi visar ändå att vi är ett bra lag och väldigt starkt att vända underläge till seger. Man hade kanske kunnat önska något spelmål också, men idag fick vi förlita oss till fasta situationer.

Toppar i laget för dagen var Hosein i målet samt målskyttarna Mohammed och Lukas. Alex måste också få ett omnämnande för sina väl slagna frisparkar och hörnor som bidrog till alla tre målen.